Medisch hoekje

In deze nieuwe rubriek zullen we in elke nieuwsbrief medische vragen die aan het zwembad zijn gerelateerd beantwoorden. Heeft u een vraag of is er iets wat u altijd al heeft willen weten? Mail de vraag naar info@zwemschoolschermer.nl, wij beantwoorden hem in de volgende nieuwsbrief.

Vraag: Mijn kind heeft waterpokken, mag hij/zij zwemmen?

Antwoord: Waterpokken zijn voor het verschijnen van de eerste bultjes tot aan het indrogen van de blaasjes besmettelijk. Het virus zit zowel in het vocht uit de blaasjes als in iemands keelholte. Besmetting komt door hoesten/ niezen of door direct contact met een blaasje. Het zwemwater zelf zal een besmetting niet verergeren, maar omdat een zwembad een ruimte is waar veel mensen komen (en ook veel hele jonge kinderen) wordt afgeraden om een kind te laten zwemmen als hij/ zij blaasjes heeft die nog niet volledig zijn ingedroogd. Voor het betreffende kind is het ook niet prettig omdat de jeuk erger kan worden door het warme zwemwater.

Vraag: Mijn kind heeft hoofdluis, mag hij/ zij zwemmen?

Antwoord: Hoofdluizen worden niet door zwemwater verspreid. Wat dat betreft is een bezoek aan een zwembad niet anders dan een bezoek aan elke andere openbare gelegenheid. Wij raden aan om zo spoedig mogelijk een behandeling te starten en direct contact met andere kinderen te mijden.

 

Afmelden voor de nieuwsbrief