Interview: 30 jaar zwemmen bij zwemschool Schermer

We horen het vaker: "Ik zwem hier al zo veel jaar", maar toen Truus van der Veer ons vertelde dat ze dit jaar precies 30 jaar bij ons zwemt dachten wij: daar willen we meer van horen. 

Truus begon bij zwemschool Schermer in juni 1988. Ze had van haar vriendin Alie Klare (die al 36 jaar bij ons zwemt!) gehoord dat ze eens moest komen zwemmen. Ze had namelijk dieptevrees en wilde daar van af. Dick Schermer kreeg dat ik 3 á 4 lessen voor elkaar en sindsdien zwemt Truus bij onze zwemschool. Ze is later verder gegaan in een groep voor medisch zwemmen in verband met reumaklachten. 

Ze blijft nog lang bij ons zwemmen, ook al moet ze uit middenmeer komen. De reden: de groep is zo gezellig! Is er iets veranderd aan de zwemschool? Niet zo veel. In het begin was de zomersluiting een volle maand, toen nog maar 2 weken en vorig jaar was er helemaal geen sluiting meer. Er zijn in alle lessen meer zwemmers bijgekomen waardoor één gemiste les niet meer makkelijk ingehaald kan worden. Advies van Truus: Bij zwemmen voor volwassenen niet meer dan 7 zwemmers in een groep. Er zijn namelijk precies 7 kleedhokjes. 

De sfeer is voor Truus heel belangrijk. Toen die even wat minder was is ze bijna gestopt, maar gelukkig is ze tóch gebleven! De groep van half 9 blijft voor haar een bijzondere, want ook al ging ze een groep eerder zwemmen, ze 'moest' van haar oude groep dan wel nog koffie met ze drinken. Meteen een mooie herinnering ook aan Ron, die zei dat ze dan wel mooi de koffie kon zetten voor die groep. Want zo was het dan ook wel weer..

Afmelden voor de nieuwsbrief