De eerste dag..

Er wordt weer gezwommen in de zwemschool! Vanmorgen om 7.00 lagen de eerste zwemmers al in het water. “Heerlijk om weer te kunnen zwemmen” en “Een beetje vreemd, maar wel lekker”, klonken de vertrouwde geluiden uit het bad.

Het is even wennen als je binnenkomt:  Aanmelden, handen wassen, uitkleden en via het kantoor  het zwembad in. Voor de zweminstructeurs is het ook allemaal nieuw, maar zodra de les is begonnen voelt het al snel weer heel vertrouwd. “Je merkt goed dat kinderen op school al gewend zijn aan de anderhalve meter” zegt meester Jordy, “al is het wel fijn dat ze tot en met 12 jaar onderling die afstand niet hoeven te bewaren”. Bij de volwassenen is genoeg ruimte in het bad van 5 bij 20 meter, die groepen zijn ook minder groot.

Zwemjuf Annemarie stond al vroeg bij de deur om in de rol van Coronacoördinator de bezoekers te ontvangen. “Het ging eigenlijk heel gemoedelijk” zegt ze. “Sommige bezoekers vinden het wel spannend om naar binnen te gaan. Daarmee heb je dan een praatje bij de deur en leg je goed uit hoe het binnen is geregeld met de anderhalve meter”. Een mevrouw kwam opgetogen weer uit het zwembad. “Ik zag er een beetje tegen op, maar het was héérlijk” zegt ze. Daar doen we het voor.

Het was fijn om weer te kunnen genieten van onze zwemmers vandaag en goed te merken dat het allemaal lukt op de anderhalve meter, zelfs in ons knusse zwemschooltje!

Afmelden voor de nieuwsbrief