Header
Nieuwsbrief 4 april 2017

Zwemschool Schermer - Nieuwsbrief April


April - ervaar het verschil

Beste Zwemmers, 

In de zwemschool is het natuurlijk altijd lekker warm, maar nu het zonnetje buiten ook is gaan schijnen is het verschil tussen buiten en binnen niet meer zo groot. Minder winterkleren om uit (en weer aan) te trekken maakt het nóg lekkerder om te gaan zwemmen! In deze nieuwsbrief blikken we vooruit op het zomerseizoen, maar we staan ook stil bij het overlijden van Dick Schermer. Verder delen we een klantbeleving van het ouder- en kindzwemmen en wat praktische informatie. Heeft u een een leuk verhaaltje voor in de nieuwsbrief? Stuur ons vooral uw reactie, wie weet plaatsen wij uw ervaring in de volgende editie! 

Zonnige groet - het team van Zwemschool Schermer

Dick Schermer (1928 - 2017) - Een man met visie
Dick Schermer (1928 - 2017) - Een man met visie

In zwemschool Schermer hoor je vrijwel dagelijks nog zijn naam: Dick Schermer. Of het nu gaat over het Pelmolenpad en hoe de gaskachel het daar soms net een sauna maakte, over het 'droogzwemmen' (vliegtuig, kikker, hup lange reus) of over zijn vele uitvindingen (waaronder drijfballen, gemaakt door zijn vader van oude fietsbinnenbanden) en over de volkswagen waarmee hij die bij het schoolzwemmen in Oosterleek kwam brengen. Anekdotes genoeg. We komen hem ook tegen in de machinekamer, in de techniek die nog door hem zelf is uitgedacht. De beweegbare bodem waar we nog dagelijks van genieten was een unicum in zijn tijd, alles op de vierkante meter uitgedacht. Dick Schermer was een inspirerend man en hij heeft het zwemmen in West-Friesland op de kaart gezet. Noem het 'houtje touwtje' of noem het geniaal, Dick Schermer zag mogelijkheden waar een ander ze niet zag en ging uitdagingen aan met een energie en bevlogenheid die bij zwemschool Schermer nog dagelijks naklinkt. 

Even voorstellen: Pauline Roele
Even voorstellen: Pauline Roele

In de vorige editie hebben we het al aangekondigd, maar nu is het dan zo ver: we hebben een nieuwe bedrijfsleider! Haar naam is Pauline Roele en ze is een goede bekende in Hoorn. 

Pauline begon lang geleden met zwemlessen bij Dick Schermer en heeft zo'n beetje alle mogelijke zwemlessen bij zwemschool Schermer gevolgd, tot en met de nostalgische zwemslagen. Hierdoor raakte ze geinspireerd om in de zwemwereld te blijven werken en inmiddels heeft ze ruim 30 jaar ervaring in verschillende zwembaden, waarvan de laatste 10 jaar als leidinggevende. Ze houdt van het verbinden van sportief en sociaal, naar haar hobbies moeten jullie haar zelf maar vragen! Ze is de komende tijd op wisselende momenten in de zwemschool, om kennis te maken met alle zwemmers en groepen. We zijn erg blij met alle kennis en kunde die Pauline meeneemt naar de zwemschool en we heten haar van harte welkom!

Babyzwemmen - Een beleving
Babyzwemmen - Een beleving

Onze dochter Nora is nu 20 weken oud, we zwemmen met haar sinds ze 6 weken was en ze is er helemaal aan gewend. Ze vind het heerlijk om in het water te gaan, het liefst drijft ze op haar buik en kijkt ze lekker rond, maar soms drijft ze ook lekker op haar rug en kijkt ze naar de vlinders op het plafond.

In het begin was het spannend om met een baby het water in te gaan en natuurlijk al helemaal om kopje onder te gaan. Maar toen ik zag hoe vertrouwd het water is voor een kleintje en hoeveel ze er van geniet, kon ik ook ontspannen. We kijken nu elke week uit naar het zwemmen!

Nora begint de liedjes te herkennen en weet dat als ‘allebei de beentjes, hoepla in de lucht’ komt dat ze dan hoepla de lucht in gaat. En bij ‘op een klein stationnetje’ drijven we door een tunnel gemaakt van een plank. Bij ‘schipper mag ik overvaren’ gaan we door de regenbui en door het woeste water. Het is een heerlijke waterbeleving. 

De instructeur neemt jou en je baby mee op wateravontuur en zal natuurlijk letten op wat je baby en jij prettig vinden. Je ziet je kindje tijdens de lesjes steeds meer ‘watervrij’ worden, wat niet alleen erg leuk is om te zien, maar ook nog eens handig  als ze later op zwemles gaan!

7 - 20 augustus - zomersluiting en klusperiode

De zwemschool is 2 weken per jaar gesloten. Dit zijn voor onze klusjesmannen Cor en Dennis juist de drukste twee weken van het jaar. Ieder jaar proberen we al het onderhoud te plannen in deze twee weken. De technische installaties, het tegelwerk, het schilderwerk, noem maar op. De komende periode zullen we wat voorwerk doen voor de zomerstop, dus als je onze klusjesmannen langs het bad ziet lopen volgende week: schrik niet, we zullen het zwemmen niet verstoren!  

Header
Afmelden voor de nieuwsbrief