Kunt u deze nieuwsbrief niet goed zien klik hier
Header
Nieuwsbrief 18 mei 2020

De eerste dag..


De eerste dag..
De eerste dag..

Er wordt weer gezwommen in de zwemschool! Vanmorgen om 7.00 lagen de eerste zwemmers al in het water. “Heerlijk om weer te kunnen zwemmen” en “Een beetje vreemd, maar wel lekker”, klonken de vertrouwde geluiden uit het bad.

Het is even wennen als je binnenkomt:  Aanmelden, handen wassen, uitkleden en via het kantoor  het zwembad in. Voor de zweminstructeurs is het ook allemaal nieuw, maar zodra de les is begonnen voelt het al snel weer heel vertrouwd. “Je merkt goed dat kinderen op school al gewend zijn aan de anderhalve meter” zegt meester Jordy, “al is het wel fijn dat ze tot en met 12 jaar onderling die afstand niet hoeven te bewaren”. Bij de volwassenen is genoeg ruimte in het bad van 5 bij 20 meter, die groepen zijn ook minder groot.

Zwemjuf Annemarie stond al vroeg bij de deur om in de rol van Coronacoördinator de bezoekers te ontvangen. “Het ging eigenlijk heel gemoedelijk” zegt ze. “Sommige bezoekers vinden het wel spannend om naar binnen te gaan. Daarmee heb je dan een praatje bij de deur en leg je goed uit hoe het binnen is geregeld met de anderhalve meter”. Een mevrouw kwam opgetogen weer uit het zwembad. “Ik zag er een beetje tegen op, maar het was héérlijk” zegt ze. Daar doen we het voor.

Het was fijn om weer te kunnen genieten van onze zwemmers vandaag en goed te merken dat het allemaal lukt op de anderhalve meter, zelfs in ons knusse zwemschooltje!

Lees meer
Vrijwilligers gezocht
Vrijwilligers gezocht

Om onze zwemmers goed te begeleiden in deze bijzondere tijd is er tijdens onze openingstijden altijd een coronacoördinator aanwezig. Naast onze eigen instructeurs zijn we hiervoor op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als gastheer of dame ontvang je de zwemmers en zorg je ervoor dat het zwemmen op een veilige manier gebeurt. Uiteraard ontvang je vooraf een goed instructie.

Wil je ons hiermee helpen, laat ons dat dan weten via info@zwemschoolschermer.nl , al is het maar voor een paar uurtjes, in de avond of in het weekend, wij kunnen je hulp goed gebruiken!

Lees meer
Zwemles op anderhalve meter: nog even geen nieuwe groepen

Omdat we op het moment alleen zwemles kunnen geven zonder fysiek contact met de zwemmers, kunnen we helaas geen nieuwe groepen starten. Beginnersgroepen die al bezig waren kunnen we wél voortzetten, omdat de kinderen in die groepen (eventueel met drijfmiddelen) meestal vrij kunnen zwemmen. Heeft uw kind fysieke begeleiding nodig bij het zwemmen? Dan vragen wij u nog even geduld te hebben. Zodra de maatregelen versoepelen kunnen we alle kinderen weer ontvangen en zullen we ook de nieuwe kinderen van de wachtlijst oproepen.  

Lees meer
We waren even dicht, maar het werk ging door
We waren even dicht, maar het werk ging door

Het was op 15 maart even slikken toen we hoorden dat de zwemschool een tijdje moest sluiten. Toen de maatregel verlengd werd hebben we alle zwemmers daarover geïnformeerd en de abonnementen stopgezet. Toch hebben velen van jullie vrijwillig het abonnementsgeld doorbetaald, geheel of gedeeltelijk. Dat waarderen we enorm! Toen bleek dat we voor langere tijd dicht moesten hebben we de kachels uit gezet en het water uit het bad laten lopen, we stonden in ‘slaapstand’. Hoewel, niet helemaal. Want dit was ook een perfect moment om gepland onderhoud uit te voeren dat niet mogelijk zou zijn als het bad open was. We hebben de verwarmingsinstallatie vervangen en de tegelwand van het zwembad gerenoveerd. Zo kunnen we weer 20 jaar vooruit, mede dankzij jullie steun!

Lees meer
Naomi de waterrat
Naomi de waterrat

Nog voordat we een tijdje dicht gingen ontvingen we een leuk stukje voor de nieuwsbrief, dat we graag met jullie delen. We hopen van harte dat we dit soort dingen snel weer kunnen doen!


Mag ik jullie voorstellen aan Naomi, Naomi is een bijzondere meid en een echte waterrat. Naomi laat haar niet tegenhouden door syndroom van down, of het feit dat ze vrijwel niets hoort en vrij weinig ziet. Naomi heeft gewoon haar C diploma gehaald! En dat is iets om trots op te zijn. Zo trots dat we er een wat over vertellen in de nieuwsbrief. Naomi zwemt al een hele poos en na lang oefenen haalde ze haar A diploma, en zoals bij veel kinderen was de periode tussen A en B wat korter al de weg naar A. Dus vol trots haalde Naomi ook haar B! Omdat Naomi het in het zwembad zo fijn vindt gingen we gewoon door met oefenen, en hoe lastiger de oefening werd hoe leuker Naomi het vond. Dus fanatiek oefende we door, en 29 december was het dan zover. Naomi mocht afzwemmen voor haar C diploma. De hele familie keek trots mee en ook Opa was er bij! De dag werd feestelijk afgesloten bij de macdonalds en ook daar had Naomi erg naar uit gekeken! - Monique Jacobs

Lees meer
Mededelingen

Er zijn in deze bijzondere tijd meer vragen dan gebruikelijk, we hopen met deze nieuwsbrief alvast wat antwoorden te hebben gegeven. We sluiten de nieuwsbrief af met enkele mededelingen vanuit onze administratie:

  • Aanstaande donderdag is het hemelvaart en zijn wij gesloten.
  • Zwemmers die hun abonnement tijdelijk hebben stopgezet en die in mei weer beginnen ontvangen een deelfactuur voor de maand mei. We streven ernaar die voor alle zwemmers vóór 1 juni gereed te hebben.
  • Onze administratie werkt zoveel mogelijk vanuit huis. Dat betekent dat we in de zwemschool geen betalingen e.d. kunnen ontvangen. Contact bij voorkeur per mail, we reageren zo snel mogelijk.
  • Vragen over de voortgang van uw kind? Stel ze per mail, dan zorgen wij ervoor dat de instructeur u terugbelt.
  • De zwemlessen voor A en B doen we voorlopig even alleen in badkleding. Voorlopig hoeft er dus geen extra kleding mee naar de les.
  • Volgt u ons ook op Facebook? Belangrijke updates zullen we daar ook melden.

Heel graag tot ziens in onze zwemschool!

Het team van Zwemschool Schermer

Lees meer
Header