Kunt u deze nieuwsbrief niet goed zien klik hier
Header
Nieuwsbrief 7 januari 2019

De beste wensen voor 2019!


Donkere dagen

Het was 21 december, de korste dag van het jaar. Buiten was het grauw en grijs en het was nog donker toen juf Anneke de zwemschool opende. Logisch ook, want de eerste zwemmers liggen op vrijdag al om 7 uur in het water. Eerst het licht aan, was het idee. Maar toen werkte de schakelaar voor het licht boven het zwembad even niet mee. Hij zei klik en hij zei klak, maar de lampen bleven donker. Een probleem voor Anneke? Nee hoor! . 

De donkere les was het nog best gezellig ook, met een beetje sfeerlicht uit de wachtruimte. De suggestie om dit vaker te doen en het dan kerstzwemmen te noemen was snel gedaan. Maar allemaal leuk en aardig voor de ochtendzwemmers, in de middag moesten de kinderen natuurlijk wél wat kunnen zien bij de zwemles. Gelukkig was de electricien er op tijd bij en was de schakelaar snel gemaakt. Stieken vonden we dat jammer, want voor de zekerheid hadden we wel vast wat kerstverlichting opgehangen.

Wie weet dus volgend jaar op het programma: "Swim in the dark" of "Sfeerzwemmen". Heeft u een tip of idee om de sfeer in onze zwemschool nóg gezelliger te maken? Laat het ons weten en misschien komt u wel in de volgende nieuwsbrief!

Lees meer
In dienst, uit dienst, in opleiding

In onze zwemschool staat de kwaliteit van de zwemlessen voorop. Die kwaliteit begint en eindigt bij een goede instructeur. Sommige kinderen hebben liever een meester, sommigen liever een juf, maar de kwaliteit moet goed zijn! De zwemschool is een leerbedrijf, zowel voor ons eigen personeel als voor stagairs, die u wellicht wel eens in de les heeft gezien. Om de kwaliteit van de zwemlessen te waarborgen hebben wij sinds januari juf Marieke in dienst. Marieke is een zeer ervaren zwemonderwijzer die zich zal gaan bezig houden met de kwaliteit van de zwemlessen en het afzwemmen. Ze zal op veel plekken meekijken dus u ziet haar vast eens tijdens de les.

Nog een gezicht dat u wellicht bekend voorkomt is Pascale. Zij maakt op dit moment voor ons schoon en helpt al af en toe in de zwemles. Toen we hoorden dat ze graag instructrice wilde worden hebben we hier meteen werk van gemaakt. Pascale gaat begin dit jaar beginnen met haar opleiding tot zwemonderwijzer en is dus binnenkort ook officieel stagair. We wensen haar veel succes met de opleiding!

Tot slot meester Roy. Zijn vaste zwemmers weten het natuurlijk al: hij gaat ons helaas verlaten. Roy heeft een mooie uitdaging gevonden bij met Marnixbad in Amsterdam. We zullen je missen Roy, je was een aanwinst voor ons team.

Lees meer
Aquajoggen voor DVN de wereld uit - U kunt nog meedoen!

Dit is Monique, vrijwilliger bij zwemschool Schermer. Zij organiseert 4 speciale aquajogging avonden om de spierziekte DVN de wereld uit te helpen!

"Zelf heb ik deze ziekte, en hoop door deze actie geld te verzamelen voor onderzoek, en bekendheid voor de ziekte te krijgen. Waardoor er wat meer begrip voor t grillige karakter komt" Zij wil dit op een vrolijke manier doen door 4x op donderdag avond vanaf half acht, een aquajogging les te geven, met wat aquafitness elementen er in.

Vroeger gaf Monique zwemles aquafitness en waterpolode er ook nog bij, maar door de DVN lukt dat allemaal niet meer. Dus doe nog 4 x lekker gek met haar mee, en doneer! We hopen op gulle donaties en blije gezichten!

De aquajogging sessies zijn in onze zwemschool, op 10,17,24 en 31 januari om 19:30.

Vanaf een donatie van 4,- mag u meedoen ( meer is altijd welkom)

Dus heeft u nog goede voornemens voor het nieuwe jaar, dan kunt u ze nu combineren met een goed doel, en het wordt vast nog gezellig ook!

Lees meer
Interview: 30 jaar zwemmen bij zwemschool Schermer

We horen het vaker: "Ik zwem hier al zo veel jaar", maar toen Truus van der Veer ons vertelde dat ze dit jaar precies 30 jaar bij ons zwemt dachten wij: daar willen we meer van horen. 

Truus begon bij zwemschool Schermer in juni 1988. Ze had van haar vriendin Alie Klare (die al 36 jaar bij ons zwemt!) gehoord dat ze eens moest komen zwemmen. Ze had namelijk dieptevrees en wilde daar van af. Dick Schermer kreeg dat ik 3 á 4 lessen voor elkaar en sindsdien zwemt Truus bij onze zwemschool. Ze is later verder gegaan in een groep voor medisch zwemmen in verband met reumaklachten. 

Ze blijft nog lang bij ons zwemmen, ook al moet ze uit middenmeer komen. De reden: de groep is zo gezellig! Is er iets veranderd aan de zwemschool? Niet zo veel. In het begin was de zomersluiting een volle maand, toen nog maar 2 weken en vorig jaar was er helemaal geen sluiting meer. Er zijn in alle lessen meer zwemmers bijgekomen waardoor één gemiste les niet meer makkelijk ingehaald kan worden. Advies van Truus: Bij zwemmen voor volwassenen niet meer dan 7 zwemmers in een groep. Er zijn namelijk precies 7 kleedhokjes. 

De sfeer is voor Truus heel belangrijk. Toen die even wat minder was is ze bijna gestopt, maar gelukkig is ze tóch gebleven! De groep van half 9 blijft voor haar een bijzondere, want ook al ging ze een groep eerder zwemmen, ze 'moest' van haar oude groep dan wel nog koffie met ze drinken. Meteen een mooie herinnering ook aan Ron, die zei dat ze dan wel mooi de koffie kon zetten voor die groep. Want zo was het dan ook wel weer..

Lees meer
Medisch hoekje

Op basis van onze eigen ervaringen en vragen van klanten, beantwoorden we in onze nieuwsbrief medische vragen gerelateerd aan zwemmen. Deze week de vraag: Mag ik zwemmen met griep?

Zoals u vast al heeft gemerkt: in Nederland is er op dit moment sprake van een griepepidemie. Gelukkig hebben van alle mensen met een verkoudheid maar een paar écht het griepvirus. Van dit virus kun je goed ziek worden: koorts, spierpijn, hoofdpijn en verkoudheid. Bij klachten 'boven de nek' (neusverkouden, keelpijn en dergelijke) kan gewoon gezwommen worden. Een loopoor is hier een uitzondering op (bij een loopoor wordt afgeraden te gaan zwemmen). Als daar andere klachten bij komen zoals spierpijn wordt afgeraden te gaan zwemmen (RIVM en KNZB).

Lees meer
Mededelingen
  • Wegens de wet op de privacy mogen wij geen lijsten meer ophangen met namen van de afzwemmers. De afzwemtijd van uw kind kunt u vinden in de mail met de nota voor het afzwemmen
  • Het afzwemgeld betaalt u op dezelfde manier als lesgeld. Wij incasseren het dus alleen bij u als u normaal ook per incasso betaalt 
  • Wijzigt uw adres, telefoonnummer of e-mail adres? Laat het ons dan even weten zodat wij dit in onze administratie aan kunnen passen
  • De komende weken zal er zo nu en dan wat schilderwerk plaatsvinden rondom het zwembad. Het kan zijn dat u de schilder aan het werk ziet tijdens de rustige uurtjes, of dat er wat nat schilderwerk is. 

 

Lees meer
Header